Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Lägg i pajskalet och smula fetaosten över. 150 g fetaost. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg
Bearbeta med fingrarna, tillsätt vattnetoch samla ihop till en deg. Smula över fetaosten. Vispa ägg och grädde tillsammans med salt och peppar, och häll fyllningen ovanpå
Jag donade därefter med maten och ett medelhavstema som mognat fram. Jag hade lagat upp alla pajerna redan på fredagen så det var bara att värma på dem medan gästerna gav sig iväg på en runda med frågor formulerade kring studenten själv
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.