400 gram
tomater av valfri sort ex. bifftomater, kvisttomater eller cocktailtomater
11 mozzarellaost
i lag
10,5
rödlök (valfritt)
13 msk
olivolja
12 msk
fin vit- eller rödvinsvinäger, eller balsamvinäger
11 krm
nymalen svartpeppar
10,5 tsk
flingsalt eller något krm vanligt salt
15 blad
färsk basilikaSkölj tomaterna och skiva dem tunt. Skär ev. bort blomfästet. Dela mozzarellan i två delar. Skiva halvorna av mozzarellaost i tunna skivor. Varva skivad ost och tomatskivor i en serveringsform. Skala, dela och hacka en halva rödlök så fint du kan. Strö över tomaterna och osten. Ringla över olivolja och vinäger. Strö över peppar, salt och grovt delade basilikablad. Tomat- och mozzarellasalladen kan du förbereda och ha övertäckt i kylen. Ta fram den någon halvtimme innan servering så att den får rumstemperatur.
Traditionellt stoppas kycklingen med citron och örter, vilket är gott – men för att variera lite fick det denna gång bli en fin kombination av citron, basilika, tomatoch vitlök – vilket passade fab med bönpasta ochmozzarellasallad
Tomat, brieost, pesto och rödlök - i ugnen. Så att osten smälter och blir ännu godare. Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie ochtomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuréoch chili flakes. Denna måndagens vegetariska rätt är denna enkla vardagsrätt som går snabbt och blir så krämig och god
Skär fetaosten i små tärningar och hacka tomaterna. Tina på svag värme och krama sedan ur allt vatten. Sprid ut spenaten i pajformen och strö därefter fetaosttärningarna och de hackade tomaterna över
Tillsätt sen tomater, kokosmjölk och salt och peppar. Dags för måndag igen och meat-free Monday. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Halvera tomaternaoch lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Tomater. salt och peppar. Tomater. Toppa dom med riven parmesanost, oregano, salt och svartpeppar
Strimla purjolöken, skiva tomaterna, riv osten och finhacka basilikan. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.