1 Pressgurka1
färsk gurka 0,5 dl ättika, 12 % 1 dl socker 1 dl vatten 3 msk persilja, hackadBlanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Slarvskala gurkan så lite av det gröna skalet behålls. Skiva gurkan tunt med kniv eller på mandolin. Lägg i serveringsskål eller burk tillsammans med hackad persilja. Låt stå över natten eller minst 20 minuter.
Blanda kålen med finstrimlad lök och strimlad paprika i en bunke. Dressing. Koka upp olja, vinäger, vatten, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull
Pressgurka här gjord på inläggningssorten, Rhensk Druv…. Pressgurka med honung 400 g gurka, slanggurka eller inläggningsgurka 2 msk honung 1 msk ättikssprit 1 dl vatten 1 krm salt rikligt med persilja 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.