tomkha gai. Här har jag använt tofu, för att få en vegetarisk variant på soppan. Det går lika fint att byta ut tofun mot kyckling och säkert även mot finstrimlad biff, fisktärningar eller räkor som läggs i mot slutet
Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tomkha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Tomkha gai var jag sugen på, så Tomkha gai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKha gai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.