En tomkha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkha gai, 4portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tomkha gai, 4portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Tomkha gai var jag sugen på, så Tomkha gai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
4 dl vatten. Antal portioner 1 port 2 port4port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKha gai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan. Till 4portioner behöver du. 400 gram kycklingfilé. 2 tomater. PinterestFacebookGoogle +1E-postTwitterLinkedInSkriv ut 400 gram kycklingfilé. 2 tomater 6 dl kokosmjölk
Tomkha tofu. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. 4. Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min. 661 kcal, 19 g protein, 54 g fett, 11 g kolhydrater. 2 st Tomater
Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen. 4port. 3 tomater. 4port 8 dl kokosmjölk. 3 tomater 2 1/2 msk fisksås
tomkha gai. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tomkha-soppa, men lika glad för det är jag. Tomkha tofu (4port. 1 burk kokosmjölk, ca 400 g. 1 burk kokosmjölk, ca 400 g 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
Här har ni min bästa soppa, TomKha Gai, men gjord på tofu istället för kyckling. TomKha Tofu. 4portioner. en bit, 3-4 cm, ingefära. 4-5 salladslök. 4-6 minuter. 4portioner. en bit, 3-4 cm, ingefära. 4-5 salladslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.