Top with diced tomatoes, vegetable stock and spices and give it a stir. 4 cups vegetable stock. Heat up a large pot over med-high heat and add olive oil
Tofu i sig har inte så mycket smak, men när man kryddar ordentligt så blir det riktigt gott. I denna sås har jag smulat ner tofun, så det blir lite som en bolognesesås
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Tyvärr är tofu inte billigaste vego-maten. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.