4 250 g sötpotatis 200 g halloumiost 2 dl matyoghurt 1 kruka sallad Att ha hemma 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk spiskummin 1 msk olja 4 port ris eller annat gryn 1 vitlöksklyfta salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Halloumi original 5
Ha i löken och morötterna och låt dem steka på medelvärme i 8 - 10 minuter. Lägg på ett lock och låt grytan puttra på svag värme i ca 15 - 20 minuter. Låt alltihop koka upp igen och sedan fortsätta småkoka på svag värme i ytterligare ca 15 - 20 minuter, eller tills linserna är så mjuka som du vill ha dem
Jag brukar steka champinjoner på lite olika sätt beroende på om de är färska eller frysta. Frysta champinjoner steker jag utan fett, på ganska hög värme, tills den vätska som svampen ger ifrån sig har dunstat, sedan tillsätter jag oljan och löken och fortsätter att steka i ca 5 minuter. Lägg på ett lock och låt såsen småkoka i ca 5 minuter
Den här gången funkade det dock hyfsat men för att vara på den säkra sidan byter jag nog ut flakesen mot mer svartpeppar nästa gång jag gör den här goda grytan
Det beror dels på att det är en maträtt som passar väldigt bra att ha i matlådan, eftersom de flesta grytor bara blir godare av att värma och käka dagen efter de lagats, och dels på att grytor ofta är lättlagade
Jag brukar göra på olika sätt beroende på om jag använder färska eller frysta champinjoner. Stek den tillsammans med svampen på ganska hög värme i smöret i en stor stekpanna
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.