100 g
tofu naturell innehåller 16,5 g protein, 8,5g fett (sojabönans vegetabiliska fett helt enkelt och därför kolesterolfritt). Jämför det med animaliska livsmedel som t ex 100g skinka eller kycklingkött som båda innehåller ca 20g protein och 3 g fett. Eller med 100g Keso/kvarg som innehåller 12-13g protein och 1-4g fett. Då förstår man att tofu är ju en jättefin vegetabilisk proteinkälla och en guldkälla för den som äter vegankost!
1 pkt
fast tofu (270g), marinerad eller naturell efter vad man gillar. Jag kör med Kung Markattas oftast.
1 liten
gul lök, hackad
200 g
färska champinjoner, "kvartade" vilket är kockspråk för "skurna i fjärdedelar"
1 msk
rapsolja
2-3 msk
tomatpuré (delikatesskryddad är god)
1-2 msk
fransk senap eller valfri stark senap
salt och svartpeppar
1 dl
vatten
1-2 dl
lätt crème fraiche eller matyoghurt eller liknande
Jag tycker att båda varianterna är jättegoda men de smakar ganska så olikt varandra. Det är tur att jag numera bara äter vegetariskt (falsk) stroganoff så att jag slipper blanda mig i debatten om vad som är rätt och fel
Jag har själv precis beställt hem min andra helt vegetariska kokbok och håller på att lusläsa mig igenom alla recept, så det kommer garantera dyka upp recept därifrån framöver
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter i stavar (2 morötter motsvarar ca 150 g) 1 hackad gul lök 1 msk olja till stekning 2 msk tomatpuré 1 dl torra röda linser 300 g krossade tomater 1 msk konc grönsaksfond 1 tsk honung 2 1/2 dl havre- eller sojagrädde (alt vanlig grädde) 1 tsk torkad timjan 200 g små vita bönor 200 g halloumiost i stavar 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Idag åt vi min favoriträtt Biff Stroganoff. Till det åt vi smörstekta kantareller och kokta vaxbönor. Jag köpte färska vaxbönor och svenska kantareller på torget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.