Skaldjurscoctail med vitlökskräm Cocktail0,5 kg frysta räkor 110 g gul stångsparris 170 g crabsticks i lake 200 g limfjordmusslor 0,5 gurka 1 purjolök 12 körsbärstomater citron dill www.koket.se
Heta vitlöksräkor med aioli 400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr) www.koket.se
Toast Skagen 300 g Räkor med skal. 1Lägg toastskagen på en bädd av ruccola och garnera med en citronskiva. 300 g Räkor med skal mittkok.expressen.se
Enkel och underbar toast skagen – recept Servera skagenröran på brödskivorna och toppa gärna medlöjrom och en dillkvist. Smaka av med salt och peppar mittkok.expressen.se
Smördegspaj med räkor, färskost och avokado Nagga allt utom kanterna med gaffel och pensla med ägg. Blanda ner Västerbottensost och citronskal, smaka av med salt och peppar Svt
Krispig råraka med skagenröra och rom1Skagenröra enligt Wretman400 g räkor med skal 0,5 dl majonnäs 1 tsk citron, pressad salt peppar. 1Garnering1 liten pepparrot, riven 1 knippe dill 4 klyftor citron 100 g sikrom, avhängd (eller löjrom) www.koket.se
Räkor med vitlök och chili 1 röd chilifrukt 4 klyftor vitlök 0,5 citron, citronskal och citronsaft 0,5 kruka färsk koriander 2 msk olivolja (till stekning) 50 g smör (till stekning) 280 g skalade räkor, avrunna och skalade räkor (eller 600 g färska räkor) 2 krm salt vitlöksbröd www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.