Potatismos med köttbullar och brunsås. Lovade tidigare idag att slänga upp recept pådagenslunch. Blanda färsen med lök, ägg, mjöl, salt och valfri smaksättning
Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen medpastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Kycklingwok med jordnötssmör och grönsaker. Börja med att steka upp kyckling och vitlök i lite sesamolja, krydda med kryddorna och lägg i sesamfrö och grönsakerna (låt grönsakerna tina innan)
Här serverar vi den på grön bädd med len citronsås. Täck med dubbelt smörpapper eller litet folie. Smörj ett ugnssäkert fat, lägg på fisken och strö över litet salt
Skär rullen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen tills de blivit gyllenbruna
Igår åkte jag förbi KMTI o bytte ut tavlan som jag sålde till en medlempå KMTI mot en målning som heter Wildest Heart men den är lite för liten för den stora väggen så jag ska snart byta ut den mot en större som snart är klar
Surfade runt häromdagenpå matbloggar och hittade en het röra med äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Koka upp vatten i en kastrull med rejält med salt i. Just nu är det kanske lite sent påtänkt att göra en potatissallad på färskpotatis, om du nu inte tillhör dem som sätter potatis kring midsommar för att ha färskpotatis till jullunchen, men till nästa sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.