0,5-1 dl
steksky från kåldolmarna i ugnsformen (kan uteslutas)
kan uteslutas
1,5-2 dl
grädde
1/8 del
av blandningen i vitkålsbladen, mindre om du vill göra flera kåldolmar. Vik in kanterna på vitkålsbladen och vik hop till ett litet kålpaket/rulla ihop så gott det går. Stek kåldolmarna någon minut båda sidor (vänd försiktigt) så att dom får lite färg. Lägg kåldolmarna sedan i en stor ugnsform. Pensla en på lite smält smör alternativt lite fibersirap för er som äter det. Låt stå långt ner i ugnen på 200grader i ca 30 min Tycker ni att dom börjar få för mycket färg så täck formen med lite folie mot slutet.
KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Ikväll blir det hamburgare till middag, och jag tänkte testa tjockkockens ostplättar till hamburgerbröd, eftersom det är väldigt populärt, och hon själv älskar dem
Lägg kåldolmarna tätt med skarven nedåt i en smord form och pensla dem rikligt med Milda Culinesse. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de har fått fin färg
Blanda keso och creme fraishe. Tillsätt lök och persilja, smaka av med salt, peppar och pepparrot – jag gillar ganska mycket pepparotsmak, blir en härlig sting
Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål. Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål
Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott. Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott
Klassisk husmanskost som (också) skulle fått Mannerström att fälla en tår…Köttfärslimpa, kroppkakor, stekt strömming, dillkött men bäst av allt kåldolmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.