Tjockkockens kåldolmar
Tjockkocken
Tjockkocken
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3-4 port (8 kåldolmar)
  • 500 g blandfärs (kan bytas mot valfri färs)
  • 1 normalstor gul lök
  • 1 normalstor morot (kan uteslutas)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • smör till stekning
  • 0,5-1 dl steksky från kåldolmarna i ugnsformen (kan uteslutas)
  • kan uteslutas
  • 1,5-2 dl grädde
  • 1/8 del av blandningen i vitkålsbladen, mindre om du vill göra flera kåldolmar. Vik in kanterna på vitkålsbladen och vik hop till ett litet kålpaket/rulla ihop så gott det går. Stek kåldolmarna någon minut båda sidor (vänd försiktigt) så att dom får lite färg. Lägg kåldolmarna sedan i en stor ugnsform. Pensla en på lite smält smör alternativt lite fibersirap för er som äter det. Låt stå långt ner i ugnen på 200grader i ca 30 min Tycker ni att dom börjar få för mycket färg så täck formen med lite folie mot slutet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.