ca 1,5 kg lammstekmed eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin 3-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl. 1ca 1,5 kg lammstekmed eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin. 13-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa påpå somrarna
Hade tur och hittade svenska lammrackspå ICA. Originalreceptet finns på Allt om Mats hemsida. Gnid in lammköttetmed marknaden och lägg i en form och låt stå
När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Receptet finns på alltommat. Rätten funkar fint även med â€gammalâ€potatis. Den tar lite tid eftersom potatisen ska bli klar i ugnen men det är ju bara vänttid och inte arbetstid
Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Efter restaurangbesöket gick jag och tänkte pålammet. Blanda spiskummin med chiliflingor, soja, vitlök, salt och peppar i en påseoch släng i det tärnade köttet och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.