Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Saltlag. Innan jag träffade min sambo Jimmy hade jag aldrig ätit tjälknöl
Koka upp vattnet till lagen och tillsätt salt, socker, svartpeppar, lagerblad och enbär. Lägg det varma köttet i en trång skål och häll den heta lagen över
Jag har minne från när pappa tillagadetjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Koka upp lagen och låt den svalna. Sätt det varma köttet i en absolut tät plastpåse. Häll i lagen. Potatisgratäng, en god sallad samt ett gott rödvin blir "pricken över i
Salt tjälknöl på älgstek och en härligt krämig potatisgratäng och sallad till. Skär sedan steken i tunna skivor och servera med potatisgratäng och sallad
nöt- eller hjortkött Kryddad saltlag 1 l vatten , 1-2 liter 1 dl salt 1 tsk socker 0,5 tsk svartpeppar , krossad 1 st lagerblad 15 st enbär Köp receptet
Koka upp vatten till saltlagen och blanda i de ingredienser du vill ha med. går utmärkt att göra tjälknöl av om det har legat fryst länge och blivit torrt
Tjälknöl är inget som man bara slänger ihop sådär, det krävs en del planering och kanske även lite nattvaka om man har den i ugnen under natten som jag hade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.