Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna. Jäs bullarna under duk i 1½-2 timmar. Grädda 8-10 minuter
Skär de skalade och urkärnade äpplena i skivor 2-3 cm tjocka. 4-5 medelstora äpplen. Ugn 250 grader. Smörj en ugnsfast form 20 x 30 cm eller anpassa storleken efter det ugnsfasta fat som efterrätten ska serveras på
Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft. 2016-05-21 @ 10
-) Jag använder gärna citron i mina fiskrätter, så även i denna gratäng. 1 1/2-2 dl creme fraiche (smaksak). 1/2-1 tsk salt. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter
Kokostoppar går dessutom turbo-snabbt att baka så detta får du inte missa om du är en kokos-lover. Jag har mixtrat med lite olika recept under åren och ibland blivit skogstokig då jag gräddat dessa och de bara flytit ut som platta kakor istället för höga och fina
Nu är det dags för kryddningen, jag strör över de kryddor jag vill ha och klappar lite fint på köttet så att det ska sköta sig i ugnen sen, jag har på ett ordentligt lager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.