Tiramisurulltårta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 165 g rumsvarma ägg (3 st)
  • 1135 g strösocker (1,5 dl)
  • 1120 g vetemjöl (2 dl)
  • 11 tsk bakpulver
  • 16 bittermandlar, finrivna
  • 12 msk socker
  • 1500 g mascarpone
  • 160 g florsocker (1 dl)
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 dl marsalavin
  • 11 dl espresso
  • 11 dl florsocker
  • 120 g kakao (0,5 dl)
  • 1 Botten165 g rumsvarma ägg (3 st) 135 g strösocker (1,5 dl) 120 g vetemjöl (2 dl) 1 tsk bakpulver 6 bittermandlar, finrivna 2 msk socker
  • 1 Fyllning500 g mascarpone 60 g florsocker (1 dl) 1 tsk vaniljsocker
  • 1 Penslingslag2 dl marsalavin 1 dl espresso 1 dl florsocker
  • 1 Garnering20 g kakao (0,5 dl)Botten
  • Sätt ugnen på 230 grader varmluft. Vispa upp ägg och socker med en elvisp till ett ljusgult fluffigt skum. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i äggskummet i omgångar, vänd i för hand. Avsluta med att vända i riven bittermandel. Bred ut smeten jämt över ett bakplåtspapper. Grädda i mitten på ugnen i 5-6 minuter. Strö socker över botten och lägg ett nytt bakplåtspapper över den varma botten. Stjälp den upp och ner med hjälp av en kall plåt. Dra försiktigt bort det använda bakplåtspappret och låt den svalna. Fyllning
  • Vispa mascarpone, florsocker och vaniljsocker till en fluffig men bredbar konsistens. Pensling
  • Blanda ingredienserna och pensla över hela botten. Montering
  • Bred ut mascarponekrämen över botten och rulla ihop till en rulltårta från den ena långsidan till den andra. Pudra med kakao. Klar att servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.