Blanda med krossade kex och hackade nötter. Smält blockchokladen i vattenbad eller i microvågsugn. Blanda marscarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen
Egentligen vet jag inte vad som krävs av en efterrätt för att den ska få kallasTiramisu. När jag tittade in hos mysiga bloggarna Anki och Håkan på Mårtenssons Kök och upptäckte deras frestande Passionsfruktstiramisu insåg jag att det var alldeles för länge sedan jag själv gjorde Tiramisu
Min allra första Tiramisu men absolut inte sista. Jag har en förkärlek till dessert serverad i glas. Min Tiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för lång doppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.