Jag och David kommer åka till några vänner i Norrköping där vi ska träna, gå långpromenader med hundarna (de har också två amstaff, men har tikar så det kommer bli kaos, ha ha), äta god mat och bara umgås
nobless. Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. Vänd smeten försiktigt med en slickepott tills du har en krämig blandning
För bara några år sedan, bad man ju nästan om ursäkt dagen efter man ätit en rätt med vitlök i. (lite smått svart uppepå) Men vi räddade den i sista stund så smaken satt som den skulle Jag har definitivt kommit in i något vitlöksstim, för just nu är det nog vitlök i allt jag ger mig på
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt. Pastasås med bacon och purjolök 2-3 pers (mig + Erik + min matlåda) 2 paket bacon (leta efter kotlettbacon för en fettsnålare variant) 1 liten purjolök 200 g champinjoner (helst färska, men det går bra med avrunna också) Crème bonjour crème fraiche vitlök & örter (den gröna) 1 förp Kelda laga mat 4% (eller annan lättgrädde) Dela purjolöken och skölj bladen noga Strimla purjolöken och baconet, skiva champinjonerna Stek alltihop var för sig tills löken är mjuk, champinjonerna har fått färg och baconet är knaprigt Blanda alltihop med crème fraichen och grädden i stekpannan, smaka av med salt och peppar Servera med nykokt pasta Foto
En jordgubbsås förhöjer gröten flera nivåer i smak och inte nogmed att det bara smakar gott så kommer färgen på såsen få dig att piggna till och göra dig glad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.