Tips på varmrätter till nyårs
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 humrar 1 knippe sparris
  • 1 msk smör
  • 2 bananschalottenlök 4 dl avorioris
  • 1 msk olivolja
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar 3 dl riven parmesan
  • svartpeppar
  • 4 portioner
  •  
  • Risotto
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 1 fänkålsstånd olivolja
  • 2 dl carnaroliris
  • 3 dl torrt oekat vitt vin
  • 1,5 liter hönsbuljong ELLER grönsaksbuljong om man vill ha den vegetarisk
  • 2-3 dl riven parmesan
  • 25 g smör
  • rivet skal från 1 citron salt och peppar
  • Havskräftor
  • 10 råa havskräftor
  • 3 vitlöksklyftor 100 g rumstempererat smör
  • rivet skal från 1 stor citron
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1/2 urkärnad chili
  • flingsalt
  • 800 g torskfilé
  • örtsalt
  • peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl vitt vin
  • 3 msk hummerfond
  • lite citronsaft
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • grovhackad dill
  • 8 port
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 5 msk hummerfondsås
  • 0,5-1 fiskbuljongtärning 4 tsk fransk senap
  • lite citronsaft
  • 8 laxfilébitar
  • riven västerbottensost
  • 4 port
  • 300 g tagliatelle (ev glutenfri)
  • 350 g vannameiräkor, råa
  • smör
  • färsk timjan
  • salt
  • 1 bananschalottenlök smör
  • timjan
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning 1-2 tsk tryffelolja
  • 2 krm cayennepeppar
  •  
  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 500 g fläskfilé
  • smör
  • 3 ägg 1,5 dl creme fracihe
  • 1,5 dl Rydbergs bearnaisesås, färdig på påse
  • 100 g riven västerbottensost
  • salt och peppar
  • 4 port
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • smör och rapsolja
  • 200 g färdig bearnaisesås
  • 100 g fryst grön sparris
  • 100 g skalade räkor
  •  
  • Rödvinssky
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • majsstärkelse
  • soja
  • 500 gram fläskfilé
  • 1 tsk salt (efter smak)
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 100 gram skinka, rökt, hackad
  • 3 st tomater, skivor (ev. 4 st)
  • 4 st portioner potatismos
  • 1 st äggula
  • 1 påse hollandaisesås, fryst
  • 2 msk grädde
  • 1.5 msk citron, pressad saft
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk persilja, hackad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.