Tips på förrätter till nyårs
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 10 st
  • 450 g potatis, fast sort
  • 50 g smör
  • 1 ägg 50 g riven Västerbottensost
  • flingsalt
  • sikrom
  • 0,5 rödlök 1 citron dill
  • 1 dl creme fracihe
  • nymalen svartpeppar
  • 1 palsternacka 1 apelsin 1 halloumi
  • persilja till garnering
  •  
  • Dressing
  • rivet apelsinskal
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 1 msk fransk senap
  • lite socker
  • 2 port
  • 1 avokado 100 g skalade räkor (spara några till garnering)
  • 0,5 skalet från citron, samt lite citronsaft
  • 2 msk creme fracihe
  • 1 msk dill
  • svartpeppar
  • 2 msk sikrom
  • cayennepeppar
  • örtsalt
  • 50 gram västerbottensost
  • 0,5 st potatis(ar), 40 g 2 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • smör, till stekning
  • 1 rulle färsk smördeg
  • 2 dl creme fracihe
  • 2 äggulor
  • 6 kokta potatisar
  • 1 burk ansjovis (inte den minsta burken)
  • 3 shalottenlökar
  • 2-3 dl riven västerbottensost
  • 12 fina havskräftor
  • vitlöksbröd till servering
  •  
  • Dressing
  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl vitt vin
  • hackad dill
  • hackad persilja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 äggulor
  • salt och peppar
  • 4 portioner
  • 1 kokt hummer, 500 g 2 gelatinblad 3 dl grädde
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk sikrom eller annan rom
  •  
  • Hummerfond
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g finhackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 5 svartpepparkorn 0,5 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.