Tips på efterrrätter till nyårs
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 175 g mjölkchoklad
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk Baileys
  • 1 äggula 2 dl vispgrädde
  • 4 st
  • 3 dl grädde
  • 0,25 dl socker
  • 80 gram center
  • 1,75 st gelatinblad
  • nutella
  • 4 formar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl mjöl
  • ½ dl socker
  • 3/4 dl sirap
  • 3/4 dl farinsocker
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • Ev
  • 1 glas
  • 4 cl vodka
  • 2 cl pressad citron
  • 2 cl sockerlag (koka hälften socker hälften vatten tills allt socker smält och låt kallna)
  • 2 msk lemoncurd
  • 2 cl äggvita
  • is
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1 kaka
  • 250 g smör
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 limer, rivet skal och saft
  •  
  • Fyllning
  • 200 g färskost
  • 2 passionsfrukter 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  •  
  • Garnering
  • Färska eller frysta bär
  • 1 passionsfrukt ev citronmeliss
  • 6 port
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång 2 1/2 st gelatinblad
  • 250 gram Daim mjölkchoklad
  •  
  • För glutenfri botten
  • 160 g digestivekex
  • 70 g smör
  •  
  • För vanlig botten
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 3 dl grädde
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 3 dl jordgubbskräm, Ekströms extra prima

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.