I helgen satte vi första saffransdegen på jäsning och vi testade minsann något nytt, för oss. Forma släta bullar och lägg dom i aluminiumformar eller bullformar på en plåt
Lägg den i frysen en halvtimme eller längre om du inte planerar attbaka ut samma dag. De blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig men helt klart goda och björksockret gjorde att de inte blev så överdrivet söta
Missade tydligen att se spånenpå toppen också. Kommer absolut attbaka igen, på exakt detta vis. Vi har varit i Frankrike och åkt skidor, minst sagt blandad väderlek och trots att jag gärna sett mer av solen så kände jag verkligen att jag haft semester när jag kom hem, helt påfylld av energi
Är det svårt attplatta ut, lägg bakplåtspapperovanpå och kavla försiktigt. Är ledig på fredag så det kommer nog att bli lite bakat som man kan fylla frysen med, för nu kommer värmen och då skall vi sitta ute och fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.