Jobbet har startat ochprovköket är i full rullning vilket betyder massa god mat och recept här på bloggen, hoppas jag inte tjatat ut er allt för mycket med alla semesterbilder men att laga mat på semestern är lite halvbökigtoch jobbigt när man inte har några resurser
Jag kör med Tore Vretmans gamla fina "Menu", där "Ägg Bénédictine" i många år varit min och ungarnas favorit i slutet av december, då julskinkan sublimeras på detta underbara sätt
Tillsätt Rapsy eller havregurt, kaffe, olja och ägg. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Tycker du det är jobbigt, kladdigtoch tar lång tid att laga paj. Picknick,. Salt och peppar. Den är dessutom perfekt att ta med och äta kall på picknicken
Jag har redan provsmakatoch de är supergoda. Som jag lovade tidigare i dag så skulle ni få recepten på snittarna som jag ska ha med mig i morgon till nyårsfesten
Vispa äggvitorna ochsocker hårt. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Ät och njut. Sjud försiktigt äggulor, socker, mjöl, och grädde till en fin slät kräm
Skärkasslern i tärningar och strimla purjolöken. ½ kgkassler. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kgkassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1. Koka riset 2. 1 purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.