Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Jag åt min tillsammans medsötpotatis/rödbetsmos, paprika och rivna morötter. Sötpotatismos har jag gjort innan, men idag exprimenterade jag med att ha rödbetor i
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem receptmedsötpotatis. Sist när jag gjorde denna sötpotatisgratäng, vilken räckte till två små portioner, så gjorde jag alltså en till rätt med samma råvaror men tillagade dem separat
Aubergine, sötpotatisoch vitlök bidrog med mycket av den goda smaken. Smaka av med salt och peppar. Jag hade även i grönkål som inte gav mycket smak men grönkål är en grönsak som verkligen är proppad med mycket nyttigheter
Jag fann en liten fiskfilé och en sötpotatisoch experimenterade med det. Till detta skivade jag tunna skivor av sötpotatis som jag kastade ner i formen med fisken
-) Avsluta med att riva lite parmesanost över det hela. -) Vi har massor av kantareller i frysen ifrån höstens "skörd" och vi använde de till att göra en supergod kantarellsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.