Chiliconcarne. Servera chilin i djupa skålar och doppa med krämiga vitlöksbröd. Bryn färsen tillsammans med lök, vitlök ochrotfrukter i olivolja i en gryta
Ner med paprikapulver, salt, svartpeppar, soja och valfri mängd av röd chili. Bryn färsen med smör i en gryta tills den fått fin färg, blanda ner löken och låt det steka tillsammans med färsen en stund
Han föredrar att äta sin chili endast mednachochipsoch det passar verkligen ihop. Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
Chiliconcarne betyder Chilimed kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Krydda med salt, peppar ochchilipulver. Servera med ris. Skala och hacka löken. chilipulver. Tillsätt löken i färsen efter ett par minuter och pressa i vitlöksklyftorna
Häll i tomatpuré, chilipulveroch vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconetoch knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
Idag har jag lagat Chiliconcarne till lunch och jösses vad gott det var med ris. Hacka löken och låt den svettas i stekpannan tillsammans med smöret en liten stund innan du lägger i köttfärsen och bryner den
Servera med färskt bröd och en klick creme fraiche. Skär kötter i små bitar och bryn det i smör. Skölj av köttet och lägg det i en gryta, salta, peppra och häll i de övriga kryddorna
Servera chilin tillsammans med pico de gallo, crème fraiche samt en massa nyfriterade tortillachips som du skopar upp hela härligheten medoch stoppar i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.