Lägg allt i en gryta och skölj ur skyn i stekpannan med lite vatten. Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Och älskar att äta mysmiddag en helt vanlig torsdag utomhus med folk jag tycker om. Haha, hoppas jag inte blir hatad för att jag la upp den här sista bilden Mina sötisar❤ Äääälskar kvällssol mer än alla annan sorts sol här på jorden
Så galet god att den kan ätas med sked. Jag föredrar en caesarsallad med enbart kyckling, sallad, krutonger och dressingen men du kan förstås blanda i vilka fler grönsaker du vill
På med dressing, riven parmesan och brödkrutongerna. Lägg spettet på sidan och toppa med baconskivor. 6 inlagda sardeller med kapris i. 6 inlagda sardeller med kapris i
Börja med att tillaga kycklingen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Blanda salladen med dressingen (ta inte allt på en gång, det kan bli för mycket), helst med händerna och lägg upp på ett stort fat
Caesarsallad med räkor och hemmagjord casesardressing, perfekt till en lillördag som denna. Man behöver ju inte ha kyckling till sin caesar, jag beställer ofta med räkor om det finns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.