Mixa alla ingredienser och smaka av. Mår bra av cirka 2-3 dagar i kylen. Serveras kall. Passar utmärkt på buffé, till bröd, kyckling, grillat och pasta
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar. timjankyckling. TimjankycklingTill 4 personer4 kycklingfilèer2½ dl Oatly iMat1 tsk kycklingfond1 tsk timjan (eller en halv kruka färsk timjan)salt och pepparKrydda kycklingen med salt, peppar och timjan
Kycklingen har jag kryddat med timjan men byt ut den mot dragon eller rosmarin om så vill. Häll på krossade tomater med tomatpuré, socker, salt och peppar
Hoppas det smakar Ungsbakad sötpotatis medtimjankyckling. Igår åt vi en helt fantastisk lunch som jag var tvungen att fota för att kunna dela med mig av receptet åt er, för denna är verkligen en höjdare
Få dem att smaka olika med kryddning och fyllning, nästan allt funkar. Som här där biffarna har en Saltimbocca-inspirerad fyllning med skinka och salvia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.