Skicka med e-post. Jamie Oliver är en av mina stora inspirationskällor och dagens middag gjordes utifrån hans recept som finns i boken Happy Days with the Naked Chef
Kyckling medcitronocholiver, smaklig måltid. Garnera medcitronoch servera med potatis. Efter en härlig dag med barn och barnbarn så äter L och jag grekisk inspirerat, i morgon blir det mera snickeri hos sonen
Skiva löken och bryn den i rapsoljeblandningen på medelvärme. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Strö över oliverna, och garnera med färsk timjan. Lägg alltsammans - utom citronerna - på en rymlig ugnsplåt, salta, peppra och ringla generöst med olivolja över
Börja med att marinera oliverna i lite olja, citronsaft, vitlök, oregano. Ta ut dem ur kastrullen och stek sedan lök (1st), tillsätt krossade tomater (jag använde 4 färska) och lägg i kycklingarna (1 pkt på 4 st) och olivröran
Massera in kryddpastan runt kycklingen (och gärna in under skinnet) Skiva citronenoch fördela skivorna runt och under kycklingen tillsammans med resten av timjan
Utmaningen för februari är pizza/pasta/matpaj och självklart vill jag vara medoch kämpa om det superfina priset då jag inte lyckades hitta på någonting bra förra
Jag bodde i marocko 2003-2004 och det var där jag började att lära mig att laga mat. Kom dit som bortskämd 19-åring som aldrig behövt lyfta ett finger hemma och fick lära mig allt en riktig marockansk kvinna bör kunna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.