Det fick, som så många gånger förr, bli en soppa baserad på vad som råkade finnas hemma. Stöt i kastrullen med en potatisstöd, så att broccolibuketterna mosas en smula, och blir mer finfördelade
Hur mycket jag än älskar sommarens överflöd av bär och färska frukter i alla de slag, primörgrönsaker, späd sparris och härliga sallader så älskar jag de mer mustiga rotsakerna, pumpan, svampen och kål i alla former som finns att tillgå såhär i höst
Igår kom sommaren åter, det där man pratar om som högsommarvärme i alla fall. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
I tävlingen var det många som tipsade om att köra kylskåpsrens en eller flera dagar ochpå så sätt minska matsvinnet vilket jag tycker är ett superbra tips
Jag lägger det marinerade köttet i påsaroch därefter in i frysen. Jag gör dessutom egen marinad och marinerar ungefär sex olika paket där två av dessa blir i form av grytbitar
Maj har de senaste åren bjudit på varma och soliga sommardagar och det enda som är trist med det är att maj även brukar vara en månad när man har fullt upp med jobb, skola och aktiviteter införsommaren
Grunden är som de Zoats jag gett recept på tidigare men istället för att göra dem söta så hade jag i morotspuré, örtsalt, oregano och toppade med ärtor och kyckling
Focaccia är luftigt och lätt, perfekt på buffébordet och till sommarens alla festligheter. ”Halv åtta hos mig” från vår hemkommun har precis tonat bort i tv-rutan och då tänker vi mata på med ytterligare läckerheter levererat från bästkusten, eller vad det västkusten
Vi var naiva nog att tro att den här invigningen skulle kunna ske typ i början av juni och att vi skulle hinna ha massor av trevliga aktiviteter på det under sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.