Jag fortsätter att experimentera för att hitta goda alternativ för allergiker och i dag har jag bakat glutenfria grovaknäckebröd som jag skall ha på en Champagneprovning i kväll
Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebrödmed mycket frön. Glutenfritt knäckebrödmed frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Det som är bra med detta recept är att du egentligen kan använda vilka slags frön du vill. Jag gjorde dessa knäckebröd här hemma för ett tag sedan och dom blev storfavoriter direkt
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. För min egen del börjar jag alltid dagen med en rejäl frukost, där det så gott som alltid ingår en smörgås med något proteinrikt pålägg och grönt
Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor. Rör ut jästen med lite vatten. Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.