10 st tomtar som kommit till världen. Kanske inte riktigt rätt säsong för dessa tomtegubbar just nu. Men detta var ett projekt om har legat på is ett tag
Jag skriver listor över vad var och en skall få, och sedan kommer vi överens mellan familjerna om vad vi skall ge till varandras barn så att det inte blir dubbletter eller något som de absolut inte önskar sig
Sillen räcker till betydligt fler än 4 pers. För några år sedan så åt jag inte en enda sill-variant. Jag visste inte heller hur jag skulle lära mig detta
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Revbensspjäll till jul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Rör tills smeten är blank. I förrgår svängde jag ihop detta superenkla godis, tokfort gick det att göra (behöver dock stå över natten och stelna sen) och gott blev det
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite
Tillsätt gelatinbladen och rör om. Om du inte ännu har klart på hurdan dessert du ska servera under julen så kan jag starkt rekommendera en krämig pannacotta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.