Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Till pensling. Blanda tills degen släpper från bunkens kanter. Skär brödet färdigt i bitar (för att man lättare ska kunna bryta av bitar av brödet, och skär inte riktigt ända ner till bottnet) med en kniv eller en degsporre
Tillsätt vit sirap, salt och nästan allt vetemjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Kavla ut degen till en rektangulär platta lika stor som långpannan
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl
Tillsätt honung, salt, vetemjöl och det rumsvarma smöret. Till 24 stycken behöver du. Häll mjölken i en kastrull och värm till 35-37°. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3-4 mm tjocklek och stansa ut rundlar. Baka tekakorna mitt i ugnen i 225° i 6-8 minuter tills de fått fin färg
Smula ned jästen och rör tills den löst sig i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl mjöl till utbakningen. 1 msk olivolja samt extra olja till utbakningen. 1,3 l vetemjöl special 0,5 l ljummet vatten 1 msk salt 1 msk olivolja samt extra olja till utbakningen 25 g jäst 0,5 msk socker
Tillsätt olja, saltet och det mesta av mjölet. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.