Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen. Jag kan iblandriktigt känna att kroppen kräver en smakrik och ”ren” linsgryta utan konstigheter
Jag kämpar på med viktväktarna och ja det går väl lite upp och ner. Tror tyvärr att det är så att det är minmedicin som bromsar upp minviktnedgång MEN jag ger inte upp haha
Skala och finhackavitlöken. Kärna ur och finhackachili och rivingefärafint. Garnera med koriander. Servera med yoghurt, mango chutney och ev kokoschips
Lördag är ju den dag i veckan vi äter lite extra fin och dyr mat. För att slå två flugor i en smäll bestämde vi oss för att fira mors dag, som ju infalleridag söndag, redan på lördagen då vi ändå skulle äta finmiddag
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Konsistensenisig är lös, nästan som soppa, men man kan använda mindre vatten för en mera såsaktigvariant
Vaknade väldigtutviladimorse efter att ha gått och lagt migitidigår. Dock märker jag att jag är ljuskänslignuförtiden och vaknar alltid första gången innan kl
Tidig lunch. Egentligen var jag inte jätte hungrig, men hade litetråkigt. Det fickblitidig lunch. Bönpasta med salciccia-köttbullar kokta i tomatsås med vitlök och basilika, fetaost på toppen
Tidig frukost. Att läsa tidningen på morgonen är inte längre så lätt, Tage hoppar upp och ner i sängen och på GP, biter och river och vill ha mitt vattenglas
Dal Fry är indiskt comfort food, en enkel linsrätt som är vanlig på många restauranger och vanligtvis lagad av toor dal, med ghee som ger smak och karaktär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.