Laxen, åh, den bara smälte i munnen och grönsakslådan eller tian som den kallas, ja, den kan man ju egentligen göra på de grönsakerna som man har hemma men nu när sparrisen finns och är som godast så tycker jag ju att man ska använda den
Vänd först potatisen när den har blivit gyllenbrun på undersidan, stek den i ytterligare 5-10 minuter. Då behövs det en blandning av färska örtkryddor som finstrimlad basilika, finhackad timjan och rosmarin samt 1-2 finhackade vitlöksklyftor. 2 - 3 gula lökar. 1 - 2 krm svartpeppar
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 1/2 msk olivolja 4 potatisar (4 st motsvarar ca 350 g) 2 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 150 g) 3 grönsaksbuljongtärningar 12 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 krossade tomater (à ca 400 g) 1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g) salt och peppar 2 msk pesto Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När jag sökte på Internet efter "tian" hittade jag flera olika recept. Det tar 40-60 minuter. Gratänger är ofta feta och kladdiga, med massor av grädde, smör och ost
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
2 - 3 gula lökar. ½ - 1 tsk salt. 1 - 2 krm svartpeppar. Vänd potatisen först när den blivit gyllenbrun på undersidan och stek den ytterligare 5 - 10 minuter. 2 - 3 gula lökar. ½ - 1 tsk salt. 1 - 2 krm svartpeppar
Ansa blomkålen och koka den knappt mjuk, ca 6-8 minuter, i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Gör djupa skåror i korven och lägg den på ett smort eldfast fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.