1 msk
kardemummakärnor 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde 50 g färsk jäst (den blå varianten) 1 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 100 g mjukt smör 1 ekologiskt ägg Cirka 11 dl vetemjöl special Fyllning 200 g mjukt smör (Bregott) 1 dl råsocker 1-2 msk kanel Ägg till pensling 1/2 dl sirap + 1 msk vatten Strösocker och mortlad kardemumma till garnering (efter gräddning)Leilas kanelbullar Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölk och grädde. Smula ner jästen i en bunke och lös den med fingerljummen mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock. Bred smöret på degen och strö över råsocker och kanel - blandat med frön frön vaniljstång (om du har) och pudra över kanel. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i så det ser ut som ett par byxor. Tvinna byxbenen och snurra ihop till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ändarna nedåt (under knuten). Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter). Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Pensla kanelbullarna med sirap utblandat med lite vatten och strö direkt över strösockret blandat med mortlad kardemumma. På bilden så har kanelbullarna fått jäsa ihop och resultatet blir mycket saftigare bullar och påminner om ett brytbröd.
Häng av löjromen i en finmaskig sil. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen
Vi kör väl på med förrätterna från lördagens firarmiddag, eller vad säger ni. Säkert kan dom komma till nytta för någon framöver, kanske redan till helgen kanske
The more the merrier kanske man kan säga om den här tårtan. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Idag fyller Mats år, men då delar av familjen är utslagen i något influensaliknande firas dagen med måtta
Att vi hade sushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Det har stått på agendan ett bra tag nu och eftersom vi gärna ville ta hjälp av ett proffs första gången det skulle ske, så var Freddy inräknad i planerna
D. e. t. ä. r. j. u. i. k. g. o. J. a. b. ö. d. p. å. s. m. c. h. y. n. L. l. v. ,. f. I. R. F. 4. 0. 2. 3. +. (. ). /. x. 7. 1. 5. V. B. K. G. -. T. s t. d l
Jag kallar det för ”The Franska”…. The Franska – Version #2. Äntligen, ett supergott LCHF-bröd. Det är nog första brödet som jag har fått till en aning som ett riktigt bröd som dessutom har en liten hård skorpa på ytan
Freshly ground black pepper. Transfer to bowl with infused oil, season to taste with a little more salt and pepper, and toss to coat, shaking bowl roughly, until a thick layer of mashed potato–like paste has built up on the potato chunks
These cookies are guaranteed to create an addiction. They are SO good and SO easy to make. I’ve posted another recipe of syrup cookies before, and they came to be one of my most popular recipes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.