Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Blanda i de skalade räkorna och låt sjuda någon minut. Garnera eventuellt med chili och koriander före servering
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Thaisoppamed röd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.