116 råa
jätteräkor 1 stort ägg 4 cm purjolök, skivad 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk dijonsenap 1 msk hackad koriander, färsk ½ tsk chilisås (HP's) eller 1-2 krm tabasco ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl panko 2 msk jordnötsoljaMixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar. Mixa ihop genom att slå på och av mixern lite snabbt, eller använda puls funktionen. Blanda i 1½ dl panko genom att göra lika dant. forma smeten till 12 stora räkkakor och vänd dem i resten av pankon. Lägg dem på plåtpapper och lägg i kylen i 10 minuter. (Kan göras upp till 4 timmar i förväg, bara att täcka över och ställa i kylen.) Hetta upp en panna på medium värme och tillsätt 2 msk jordnötsolja. Stek kakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ca. 6 minuter. Servera genast med sötsur sås eller chili/lime dipsås.
Krossa vitlöken och stöt kumminen grovt. Blanda vitlöken, kummin, salt och vitpeppar. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt ligga svalt ca 1 timma
Thailändska pannkakor som serveras med exotiska frukter en god choklad- eller kolasås. De säljs överallt i Thailand och är en stor favorit bland turisterna
Stek räkkakorna i en stekpanna med het olja, 2–3 minuter per sida. Skala räkorna. Mixa räkor, torsk, ägg, salladslök, koriander och urkärnad chili till en smidig färs
Thailändska fiskkakor 2 port. Drömmar om sommar, sol och värme översätter vi gärna till middagen på tallriken dagar som dessa, när det är grått, slaskigt och kallt ute kockar vi till lite spicy mat, stänger ögonen och låtsas att vi är på semester
Skär köttet i tunna blad som på bilden, lägga allt i en skål. Blanda marinaden och häll sedan allt över köttet, blanda och låt allt stå medans du gör iordning grönsakerna
Smaka av med Nam Pla (den thailändska fisksåsen), socker och lime- eller citronjuice. Det är även gott att ställa fram en thailändsk hetsyrlig sås gjord på limejuice, Nam Pla (den thailändska fisksåsen), palmsocker och hackad chili att hälla på sin Pad Thai
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.