Thailändska räkkakor
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 råa jätteräkor
  • 11 stort ägg
  • 14 cm purjolök, skivad
  • 12 msk färskpressad citronjuice
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 msk hackad koriander, färsk
  • 1½ tsk chilisås (HP's) eller 1-2 krm tabasco
  • 1½ tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 13 dl panko
  • 12 msk jordnötsolja
  • 116 råa jätteräkor 1 stort ägg 4 cm purjolök, skivad 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk dijonsenap 1 msk hackad koriander, färsk ½ tsk chilisås (HP's) eller 1-2 krm tabasco ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl panko 2 msk jordnötsoljaMixa räkorna grovt i mixer. Tillsätt ägg, lök, citronjuice, senap, koriander, chilisås, salt och peppar. Mixa ihop genom att slå på och av mixern lite snabbt, eller använda puls funktionen. Blanda i 1½ dl panko genom att göra lika dant. forma smeten till 12 stora räkkakor och vänd dem i resten av pankon. Lägg dem på plåtpapper och lägg i kylen i 10 minuter. (Kan göras upp till 4 timmar i förväg, bara att täcka över och ställa i kylen.) Hetta upp en panna på medium värme och tillsätt 2 msk jordnötsolja. Stek kakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna och genomstekta. Ca. 6 minuter. Servera genast med sötsur sås eller chili/lime dipsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.