If using chicken breasts, cut them lengthwise into thin fillets, each fillet will make one bomb. Pound the chicken fillets between parchment paper until about ¼ inch thin
Servera med finklippt gräslök hackade cashewnötter och nudlar. Du behöver för 2 personer200 gram strimlat fläskkött1 msk rapsolja eller sesamoljasalt och peppar1/2 paprika i bitar1 pressad vitlöksklyfta100 gr morot i slantar50 gr finskuren purjolök1 msk chilisås1/2 tsk sambal oelek1 msk finklippt gräslök15 gr cashewnötter125 gr nudlarGör på följande sättStek köttet i hälften av oljan
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant. Smaka av med salt. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan
Smaka av med baskryddan. När jag lagt upp min första portion på tallriken så blandade jag ihop korven med pastan, tillsatte lite grovmald svartpepper och satte i en sockerkaksform - lätt det kallna
Picka botten med gaffel. Täck pajbotten med bakplåtspapper och häll på torkade ärtor. Fungerar även utan, men täck då gärna kanterna med aluminiumfolie
Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Servera med osötad, lagom stark, röd chilisås och lite extra risvinäger om du gillar det sötsura. Ta upp köttet och fördela det över skålarna medrisnudlar
Rör i den sötsura blandningen, låt den koka under omrörning tills den tjocknar. Träffade min syster idag, hon åker till Egypten med en av döttrarna på självaste julafton, det låter inte fel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.