Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
1 msk fishsauce (thailändsk). Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan såsen i ca 5 minuter, tills den tjocknar något och klarnar
Servera med ris och resterande sås. Jag använde ketchup med 50% mindre socker, så om ni har ”vanlig” ketchup hemma så kanske ni vill minska ner på sockermängden i såsen
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.