Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofuoch shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
Häll på kokosmjölk, vatten, buljongtärning, fisksås, soja, lime och honung. Den här soppan blir extra krämig av att jag mixar den medsilkestofuoch jordnötssmör
Mosa med exempelvis en stavmixer till önskad konsistens. Från kokosmjölken får han i sig nyttiga mellanlånga fettsyror som laurinsyra (finns naturligt i bröstmjölk), järn från linserna och C-vitamin, kalcium och ytterligare lite järn från sötpotatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.