Oftast slänger jag ner den i en sallad med quinoa, men denna gång blev jag så himla sugen på pasta. Eller okej, pasta och pasta - jag vet inte om italienarna godkänner risnudlar som pasta, men för mig är det ett perfekt glutenfritt substitut till normal spaghetti eller tagliatelle
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) ca 350 g lövbiff 1 gul lök 1 1/2 msk finhackad ingefära 2 morötter 1 broccoli ca 220 g bambuskott 1 msk olja 1 tsk salt 1 krm peppar 2 tsk röd currypasta 2 msk japansk soja 1 tsk strösocker 250 ml kokosmjölk 1 lime Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda salladsmixen, mynta och pak-choi med dressingen och rör om ordentligt. Pensla köttet runt om med 2 matskedar olja och salta och peppra ordentligt. 150 g salladsmix med späda blad (finns färdigförpackade). Sallad150 g salladsmix med späda blad (finns färdigförpackade) 0,75 dl myntablad, färska 2 huvud pak-choi, ansade (de kraftigare bladen borttagna), tunt strimlade
4 4 port risnudlar Grönsaker 150 g sockerärtor ca 60 g salladslök 1 röd spansk peppar 2 dl alfalfagroddar Dressing 2 msk sesamfrö 1 dl jordnötssmör 1 dl vatten 1/2 dl sweet chili 3 msk japansk soja 1 tsk ättiksprit (12%) Biff ca 500 g lövbiff 1/2 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Tänk er kuber av aubergine stekta i (visserligen) rikligt med olivolja och vitlök, stekt spenat och risnudlarmed lite sås av limesaft, fisksås och sesamolja
Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo. Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat
Servera med riset och garnera ev med thaibasilika. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär köttet i bitar och stek i smör&-rapsolja i en stekpanna
Risnudlarmed ostronskivling är en enkel rätt som går att servera kall eller varm. Receptet är veganskt men det går att toppa med räkor, ägg eller något annat protein
Tänkte att det ska bli Thaibiffmed curry middag ikväll. Blanda sedan allt i en skål med fläskfärsen. Servera med jasminris och sweet thaichilisås, garnera med gurkskivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.