Vänd ner det kokta riset. Vänd ner dem i pannan medräkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning
Servera grytan medris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. Koka ris eller annat gryn. Blanda ned räkorna i grytan och smaka av med salt och peppar
Använd gärna ris som blivit över från gårdagen. Snabbstek vitlöken i ganska rikligt med olja. Tillsätt chilisås, soja, bacon, morot, ärtor, omelett och räkor
Det är thailändskt och man kan hitta dessa små godingarna i affärer med östasiatiskt sortiment. Något jag alltid har i kylen är thailändska currypastor
Under tiden som riset kokas, skalas räkorna. Grönsakerna ska behålla sin krispighet. Vissa är milda, med smak som en paprika och går utmärkt att hacka ner rå i en sallad
Servera det stektarisetmed skalade räkor, lime och lite persilja. Extra mättande blir denna maträtt tack vare de uppvispade äggen som rörs ner i det stektariset, hela sex stycken ska ner i grytan
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt medstektris, kyckling och ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.