Igår kväll var jag ute och åt tillsammans med mina kollegor på Båtsmannen i Växjö. Låt puttra samman ett par minuter, och lägg sedan ner äggnudlarna i grytan
Servera gärna med ett gott bröd. Lägg i nudlarna och koka tills dom är klara. Annars kan man ju spä med mer vätska och då räcker den säkert till 3 personer. Kinesisk kycklingsoppamednudlar 2 port. 50 g tunna äggnudlar. Koka upp vatten med buljongtärningen, soja (börja med 1 msk och smaka av) och ketchup. Ta upp nudlarna och fördela i 2 soppskålar. 50 g tunna äggnudlar
Bryn kycklingen på hög värme i en gryta med smör. Servera med delade tomater, limeklyftor och bröd. Bryt nudlarna i bitar och koka dem i soppan, 3–4 minuter. 125 g fullkornsnudlar
Gör så här Skär kycklingfiléerna i små bitar Kärna ur paprikorna Strimla paprika och purjolök Fräs allt i smör i en stor kastrull Häll på vattnet och lägg i buljongtärningar Låt soppan koka upp Bryt ev nudlarna och lägg i dem Låt soppan koka 3-5 min Smaka av med cayennepeppar och ev salt Servera soppan genast med en klick matyoghurt
Smaka av med peppar och salt. Bryt nudlarna något och lägg i dem. Servera med en klick matyoghurt. Kycklingsoppamednudlar (4 portioner). 50 g äggnudlar
500-600 g ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst sesamolja matolja 2 klyfta vitlök färsk ingefära limeblad 1 citrongräs 800 ml kokosmjölk ca 0,5 hönsbuljongtärning honung sweet chilisås ev chilifrukt broccoli shiitakesvamp 200 g äggnudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.