Smaklig måltid önskas med vänliga (thai-) matglada hälsningar från Katinkas Kitchen. Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin
Servera kycklingen tillsammans med ris och sås. Den är söt-stark och om man serverar den med såsen vid sidan om så är det inga problem för barnen att äta det också
I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. kycklingen och grönsakerna, och ha det klart när du börjar woka
Kycklingmed cashewnötter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling
Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter. Efter en resa till Thailand för många år sedan blev jag helt såld på thai-mat
4 4 port äggnudlar 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 1/2 purjolök 600 g kycklingfilé 2 msk matolja 1 msk curry 1 msk strösocker 400 ml kokosmjölk 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 lime Lägg till i inköpslistan
Det här är en brasiliansk kycklinggryta där man först marinerar kycklingenmed bland annat färska örter och citron och sedan låter den puttra i kokosmjölk och cashewnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.