Igår kväll var jag ute och åt tillsammans med mina kollegor på Båtsmannen i Växjö. Låt puttra samman ett par minuter, och lägg sedan ner äggnudlarna i grytan
Ingredienser 200 g nötfärs, 10 %, gärna grovmalen 1 hackad gul lök 1 fint tärnad morot 75 g champinjoner i bitar 1 dl teriyakisås vatten 75 g äggnudlar, ev glutenfria 1 tsk sesamfrön Servera med
500-600 g ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst sesamolja matolja 2 klyfta vitlök färsk ingefära limeblad 1 citrongräs 800 ml kokosmjölk ca 0,5 hönsbuljongtärning honung sweet chilisås ev chilifrukt broccoli shiitakesvamp 200 g äggnudlar
Koka nudlarna, fördela i två skålar, häll såsen över och toppa med sesamfrön. Servera med. Häll på teriyakisås och koka upp, späd med lite vatten om såsen känns för torr
Koka nudlarna, fördela i två skålar, häll såsen över och toppa med sesamfrön. Servera med. Häll på teriyakisås och koka upp, späd med lite vatten om såsen känns för torr
Förutom kyckling med cashewnötter är Pad Thai den rätt jag oftast beställer när jag äter thaimat, så nu är jag överlycklig att jag lärde mig detta för OJ vad bra det blev
Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.