Recept. Jennie Walldén. 1. Tillbehör. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 2. Dippsås. Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig
När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock JennieWalldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thai fish cakes
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja
Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. Pad thai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.