En annan vardagsrätt med asiatisk touch som vi brukar göra är korv stroganoff på thaivis, den kan jag också rekommendera om man vill variera sin korv stroganoff
Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red currymed kyckling. Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thaicurrypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan Tom Yam Kung (ifall den är med räkor)
Tweet Pin It Skriv utVi har alltid haft en liten förkärlek till asiatisk mat, den är ofta väldigt färggrann med alla sina grönsaker och smakrik med alla kryddor
Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin. Smaklig måltid önskas med vänliga (thai-) matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Fräs den färdighackade löken, tärnade zucchinin och pressade vitlöken i en kastrull med olja. Tillsätt currypastan och kokosmjölken samt buljong och vatten
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk grön curry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Häll upp i serveringsskål, strö korianderblad över och servera med kokt jasminris. Tillsätt currypasten, men var försiktig det skvätter ganska mycket, och stek i 2 minuter under omrörning. 1 msk grön currypaste, ev mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.