Lägg på svampen på pakchoioch så purjon tillsammans med bondbönorna. I sitt företag Vardagsinspiration förenar hon mat och trädgård med färg, kreativitet och lust för att sätta guldkant på vardagen
Blanda grönsakerna med dressingen toppa med räkor, persilja och hackade jordnötter. Det blev två smakrika rätter med lite asiatisk feeling som vi bjöd våra vänner på igår
Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Jag använde den i varm mat, i sallad, på mackan, ja, den smakade bra till det mesta. Skölj och strimla (grovt) två knippen pakchoioch fräs tillsammans med lök och citrusfrukter
Jag hittade ett recept i Food and Wine på en gulbets- ochblodapelsinsallad, men vi gjorde en på blandade betor och vanlig appelsin och det blev god den med
Visserligen färdiga lammfärsbiffar från frysen, men de fick sällskap av en supergod och mycket passande sallad samt en getoströra som inte gick av för hackor
Ångkokad pakchoimed salta sesamfrön ochgranatäppelvinägerPakchoi är god att äta rå i sallader men vanligtvis ångkokar jag den och äter till vad som nu faller mig in
Lägg i isbergssalladenoch stäng av plattan. ett knippe isbergssallad. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg upp på ett fat och ringla dressingen ovanpå och ev rostade sesamfrön
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
Salladmed rädisor, myntaoch koriander. Att få njuta de små med lite smör och flingsalt dröjer ett tag så i väntan på egen skörd piffar vi upp köpe-rädisor medmyntaoch koriander från köksfönstret
Grovhacka myntabladenoch blanda ner tillsammans med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Skär bort skalet på vattenmelonen med god marginal och skär den i tuggvänliga bitar
Kokosolja att steka i, jag föredrar med smak. 1 paketPakchoi, de brukar förpackas två och två. 1 näve torrostade Cashewnötter (eller andra valfria nötter, typ paranöt) Vill du torrosta själv brukar i alla fall jag göra det i ugnen på ca 150 grader i 10-12 min (eller tills de är gyllene och torra). Du kan stänka lite vatten på nötterna och strö över lite salt om du vill innan de går in i ugnen) 1 paketPakchoi, de brukar förpackas två och två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.