Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen
Jag brukar först arbeta degen i bunken med en större träslev, och när det börjar bli kämpigt så lägger jag den på bakbordet, och "kletar" den fram och tillbaka - ett enkelt sätt att för hand få de tyngre degarna riktigt genomarbetade
Placera en plåt eller baksten i mitten av ugnen och en oöm plåt på nedersta hyllan. Dag1. Mät upp det heta vattnet i en bunke och rör ner mjölet med en trägaffel
Igår till middagen provade jag av den äppelchutney jag kokade i helgen. Visserligen rekommenderas det i receptet att vänta en månad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det testav Mrs Cheng´s Thai Massaman Curry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
I helgen gjorde jag tårtor till lilla Nelles dop där en av tårtorna hade en nalle som caketopper. Jag har gjort en steg för steg beskrivning på hur man gör nallen
Dottern blev sugen på att baka tekakor förra veckan och hade hittat ett recept på nätet. Jag blev tveksam om detta skulle bli bra, så vi gjorde ett test
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället förhavregryn
Nu har vi testat. Ingen av oss är förtjust i limpform på bröd. Häll i saltet i slutet av knådningen. Själv har jag haft lite svårt för tanken att hysa en surdeg som ska matas och skötas i mitt kylskåp
Jag passade på att testa att göra en ägglatte som jag aldrig har hört talas om tidigare men råkade snubbla över inne hos Träningsglädje tidigare idag och då kände att jag var tvungen att testa
Jag har aldrig testat att baka surdegsbröd, har aldrig orkat ge mig i kast med att starta upp en surdeg och vänta i flera dagar på att den ska bli redo att använda
Därför rekommenderar vi certifierat glutenfria havregryn. Vi har fått ett antal frågor från våra läsare angående vår åsikt om havregrynsgröt och hur vi själva gör när vi tillagar just havregrynsgröt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.