Så gör man glassen själv brukar man komma riktigt nära den italienska delikatessen och har du en egen glassmaskin kan du bestämma helt själv och testa nya smakkombinationer
Sen bytte jag ut mandelmjöl till glutenfritt havregryn, och så tillsatte jag lite kryddor. Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Då bestämde jag mig för att göra någon form av kaka, resultatet blev. en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma
De kommer i mitt bröd från det supersupersupernyttiga chiamjölet, de lika supersupernyttiga hampafröna och hampamjölet, solroskärnorna, pumpafröna, och linfröna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.