När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kallasåser till er, såsernasom stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Smaka av såsernamed salt. 2 dl creme fraiche. 11/2 dl gräddfil. 14 msk sweet chilisås. 11 msktomatpuré. 11/2 tsk rökt paprikapulver. 11/2krm svartpeppar. 11 krm saltDela creme fraiche och gräddfil i tre skålar. Tillsätt 2msk sweet chilisås i en skål och du har första såsen klar. Tillsätt 2msk sweet chilisås, tomatpuré, rökt paprikapulver samt svartpeppar i en andra skål och BBQ-såsen är klar
Simsalabim så har du två goda kallasåser att ställa fram på bordet. När jag äter grillat och det gör vi ganska ofta så vill jag gärna ha en kall sås till, iallafall på sommaren
Till laxen serverade jag sparris och två kallasåser. På lunchen i dag åt jag stekt makrill i skolan. Tycker att fiskrätterna är den bästa matensom serveras i skolmatsalen faktiskt
Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Det blir så mycket godare. Smör. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. 2 dl filmjölk. 1 ½ dl majonnäs. 2 dl bostongurka. 1 msk socker. 1 krmgrovmalen svartpeppar. 2 dl filmjölk. 1 ½ dl majonnäs. 2 dl bostongurka. 1 msk socker. 1 krmgrovmalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.